Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Radości Radości (888 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Ja wiem,ze nav nie przesyła zadnych dokumentów do skattu..ja w navie zalatwiałam tylko rodzinne,zwrot za leczenie syna...a wszystkie sprawy związane z podatkiem i meldunkiem właśnie w skacie..
gabriel...jesli orientujesz się to proszę wytłumacz tą zalezność i o jakie dokumenty chodzi bo sama jestem ciekawa i nie chce nikogo wprowadzać w błąd...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Icek01)
Wiking
Witam
Dokładnie chodzi mi o przesyłanie dokumentów Ty piszesz że NAV przesyła papiery automatycznie a B.K. że dokumenty trzeba samemu donieść do skatt bo NAV tego nie robi
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Jeżeli w NAV złożysz jakiś istotny dokument związany z Twoim prywatnym stanem personalnym ,
jak np. urodzenie się dziecka , ożenek inne ,zmiana statusu itp. który rzutuje na przyznanie Tobie dodatkowej pomocy finansowej ....
TO NAV automatycznie o takim czymś informuje Skatt jako instytucji nadrzędnej ....
Jak idziesz na permitering i otrzymujesz wypłatę to NAV automatycznie wysyła Info. do Skatu i pomijam tutaj fakt wpłacania z tego tytułu zaliczek podatkowych w Twoim imieniu i na Twoje konto...
TO SĄ NACZYNIA POŁĄCZONE...
Natomiast nie znam szczegółowej procedury papierkowej ...
Bo wszystko opiera się na przekazach elektronicznych...
Pewnie i TU i Tam trzeba zostawić swój znak dokumentacyjny w postaci formularzy jak wszędzie indziej na ŚWIECIE ...
To co pisałem na temat Skatt i NAV ma się tak samo jak Bank w którym masz lønn konto ...
Ty zakładasz konto w sobie wybranym banku a tenże bank automatycznie śle info do Skatu ,że taki a taki delikwent ma właśnie założone u nich konto i w związku z tym oni /Ten bank/ będą co roku IM /TEMU skatowi /zawracać finansowo fiskalną głowę lubo dupę do wyboru ...
I TYLKO W TYM SENSIE PISAŁEM TO CO POWYŻEJ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Tak,to wszystko co piszesz sie zgadza ale jemu chodziło konkretnie o zmiane klasy podatkowej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
B.K. napisał:
Tak,to wszystko co piszesz sie zgadza ale jemu chodziło konkretnie o zmiane klasy podatkowej...
B.K. czytasz posty czy przysypiasz...?
Pisałem na początku i nie będę się powtarzał....
TU URZĄD SKARBOWY >SKATT< jeżeli już myśli w danym temacie , to ZAWSZE NA KORZYŚĆ SWOJEGO KLIENTA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok